Radio Weltevreden

Sat-info

Satelliet-info
Radio-TV Christiaanse is o.a. actief in verkoop, het plaatsen en uitrichten van satelliet-systemen.

Wat kunnen we nog meer voor u betekenen,

* Bij u langskomen voor een plaatsingsadvies voor schotel, kabel en ontvanger.
* Een proefopstelling maken in geval van twijfel.
* Beelduitval van bestaande schotel installaties oplossen.
* Bestaande installatie uitbreiden door b.v. 2e ontvanger, of de installatie geschikt te maken voor HDTV ontvangst.
* Uitbreiding van zenders die niet door u kabelmaatschappij geleverd worden b.v. vele gratis Engelse/Duitse zenders,
   alle regionale omroepen in Nederland enz.. of vele radiostations in CD kwaliteit.
* Het repareren van satellietontvangers.
* Software updates en kanalen instellen van ontvangers.

Waarom kiezen voor satellietontvangst?

Satelliet ontvangst is bereikbaar geworden voor iedereen, het is niet alleen veel goedkoper dan de kabel maar kwalitatief van veel betere en hoogwaardige kwaliteit.

Een tv-omroep, radiostation  zendt zijn signaal naar de ASTRA-satelliet, die op een vaste positie in de ruimte hangt – ruim 36.000 kilometer boven de aarde.
De satelliet stuurt het signaal weer terug naar een bepaald gebied dit gebied noemen we de footprint. Voor de ASTRA-satellieten bestrijkt deze footprint bijna heel Europa.
Het Nederlandstalige programma-aanbod wordt via twee satellietposities aangeboden: ASTRA-1 en ASTRA-3. Om beide posities te kunnen ontvangen heeft u een 64 cm schotelantenne nodig  voorzien van een zogenaamde DUO- LNB.

Het signaal via de satellieten wordt  digitaal uitgezonden  zodat U TV en radiosignalen digitaal kunt ontvangen. De TV beelden zijn in DVD kwaliteit en het geluid, óók van de radioprogramma's, in CD kwaliteit.

Een goede TV, LCD of zelfs Plasmascherm komt vaak véél beter tot haar recht indien er sprake is van digitaal ontvangst. Scherpe beelden zonder enig verlies.

Wel eens een DVD bekeken op uw huidige TV en gemerkt dat dit een beter beeld geeft dan TV uitzending via een analoge kabelaansluiting van uw kabel-leverancier ? daarom begrijpt u waarom 'digitaal' zo populair is.
Eigenlijk onmisbaar voor een dure televisie, LCD-of Plasmascherm. Nu zijn zelfs al HDTV uitzendingen via de satelliet te ontvangen indien uw toestel hiervoor geschikt is !

Met uw satellietontvanger, schotelinstallatie en smartcard kunt u zelfs de Nederlandse kanalen op vakantie door heel Europa ontvangen, op de camping of op uw vakantieadres.

- Alle Nederlandse- en 170 buitenlandse kanalen via de Astra satelliet en meer dan 100 vrije radiozenders in CD kwaliteit.
- Aantrekkelijke gratis (Free-To-Air) zenders, diverse themakanalen en betaal TV aanbieders.
- Meerdere verschillende satellieten te vrij te ontvangen (!) indien uw ontvanger daarvoor geschikt is.

        
Wat heeft u nodig

Voor digitale radio en televisie via de satelliet, heeft u het volgende nodig:

1. Satellietschotel
Via een schotel ontvangt u het signaal van de satelliet. Satellietschotels zijn er in diverse uitvoeringen, van gaasmateriaal tot transparant kunststof, van wit tot stijlvol gekleurd. Ook de afmetingen verschillen. Een standaard satellietschotel (al vanaf Ø 64 cm) is alles wat u nodig heeft voor CanalDigitaal.

2. Satellietontvanger/decoder
Voor het omzetten van het satellietsignaal naar beeld en geluid heeft u een digitale ontvanger nodig. Er zijn veel verschillende satellietontvangers op de markt, met verschillende mogelijkheden.

3. Coaxkabel
Voor de verbinding tussen de satellietschotel, LNB en de ontvanger heeft u een coaxkabel nodig. Deze kabel moet bestand zijn tegen alle weersomstandigheden.

4. LNB
De LNB is de ontvangstkop die de signalen van de satelliet doorgeeft aan de ontvanger. Deze wordt in de satellietschotel gemonteerd.

5. Smartcard
De smartcard regelt de rechten voor uw programmapakketten, bijvoorbeeld welke extra themapakketten u kunt ontvangen. Vaak wordt de smartcard meegeleverd bij de ontvanger en anders los bij ons te koop.